Tři fatální mýty o hubnutí

Rozhodli jste se v novém roce zlepšit svoji životosprávu a zhubnout? V tom případě jste určitě při hledání informací jako nejefektivnější shodit narazili na mnoho "zaručených" rad, polopravd a nesmyslů, které jsou všeobecně rozšířené. Podívejme se proto na ty nejčastější, " zaručené" rady a načerpejme pravdivé informace. spolu s odborníky z Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment.

První mýtus: Čím více ovoce, tím lépe

OvoceMnozí máme již odmalička zafixováno, že ovoce je zdravé a máme ho jíst co nejvíc. Katarína Skybová z Institutu kompliment k tomu říká: "Ovoce je samozřejmě důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale měli bychom si hlídat nejen jeho množství, ale i druh ovoce a také stupeň zralosti, zejména pokud se snažíme zhubnout.

Při redukční dietě je vhodné příjem ovoce kontrolovat tak, aby nepřekročil 150 až 200 gramů denně. Ovocné dny vůbec nejsou vhodné. "Vyhýbat bychom se měli ovoci přezrálých, konzervovaného a sušenému, protože obsahuje vyšší podíl jednoduchých sacharidů. Ty by měly v redukčním jídelníčku tvořit pouze 5% z celkového množství přijatých sacharidů.

Slimming na hubnutí

slimming proti celulitideVyzkoušejte ultrazvukový přístroj proti celulitidě, nyní pro domácí použití s dárkem - gelem proti celulitidě. Pomocí ultrazvukových vln vám Slimming tukové buňky bezbolestně rozbije a celulitidu vyhladí. Ultrazvuk rozkmitá povrchovou membránu tukových buněk, čímž v nich rozkmitá vodu, buňka následně praskne a její vnitřek se přelije do mezibuněčného prostoru. Lymfatický systém ji tak odvede pryč z organismu.

Druhý mýtus: Při hubnutí musíme vynechat pečivo

PečivoJistě jste se setkali s dietami, které radí vynechat pečivo. Co je na tom pravdy? "Vyloučení chleba a pečiva z jídelníčku v období hubnutí nemá své opodstatnění, i když to některé diety radí. Vhodný je chléb a pekárenské výrobky, které mají příznivý obsah energie i vysokou biologickou hodnotu a dokáží dobře zasytit. Chléb a pečivo by měly být každodenní a pravidelnou součástí redukčního jídelníčku bez výčitek svědomí." říká Katarína Skybová.

Ideální je chléb nebo pečivo k snídani a svačinu, pro ženy jedna porce (50 - 60 gramů podle druhu, což odpovídá krajíce chleba, celozrnnému rohlíku nebo kaiserke), pro muže až dvě porce. Pekařské výrobky dodají energii pro aktivní fázi dne. "Jako poslední jídlo dne však pečivo při snižování hmotnosti nedoporučujeme, zejména ne v začátcích redukční diety. Navečer nám nejlepší službu udělá kombinace bílkoviny se zeleninou."

Třetí mýtus: Rýžové chlebíčky a další extrudované potraviny jsou dietní

ryžove chlebičkyI když chléb a pečivo jsou pro redukci váhy vhodné, jiné je to s trvanlivými potravinami typu knäckebrot, rýžové chlebíčky, burisony, cornflakes nebo snídaňové cereálie. Tyto potraviny obsahují málo vody, proto je v nich energie více koncentrovaná (kolem 1500 kilojoulů a více na 100 gramů) a mají také vysoký glykemický index. "Jeden kousek je lehoučký a působí, jak bychom nic nejedli, tudíž málokomu postačí jen pár plátků s odpovídajícím množstvím energie.

Právě pro tento nízký sytící efekt a vysoký glykemický index knäckebrot a rýžové chlebíčky nejsou vhodné nejen při redukci, ale ani při udržování hmotnosti, "říká Katarína Skybová. Glykemický index rýžových chleba je dokonce vyšší než má čokoláda. Tyto potraviny jsou proto spíše vhodné na rychlé doplnění energie po namáhavém tréninku u sportovců nebo po náročné fyzické práci.

Diskuse


Email nebude zveřejněn, jen jeho první část.